Ingredienser
- Salt
- 2 spsk. olivenolie
- 400 gram hakket oksekød
- 170 gram Parmesan
- 1 bundt frisk persille
- 0,7 dl rasp
- 1 æg
- Sort peber
- 1 stort løg
- 3 hvidløgsfed
- 3 dåser hakkede tomater
- 3 laurbærblade
- 500 g. spaghetti / linguine
Fremgangsmåde:
-
Trin 1 - Forbered Pastavand: Bring en gryde med vand i kog og tilsæt salt.
-
Trin 2 - Bland Kødboller: I en mellemstor skål, mix hakket oksekød, 150 g revet Parmesan (gem lidt til senere), hakket persille (gem lidt til topping), rasp, æg, og krydr med salt og peber. Bland det sammen.
-
Trin 3 - Steg Kødboller: Varm olivenolie op i en stor pande over medium varme. Form kødboller, og smid dem på panden. Steg indtil de er let brunede.
-
Trin 4 - Tilsæt Aromatiske Ingredienser: Hak løg og hvidløg, og spred det rundt om kødbollerne i panden.
-
Trin 5 - Lav Sauce: Når kødbollerne er brunet på den ene side, og løgene er begyndt at blødgøre, tilsættes de hakkede tomater og laurbærbladene. Drys med salt og peber, dæk til, og lad det simre indtil kødet er gennemkogt, cirka 8 minutter. Derefter, afdæk og lad saucen tykne ved at lade den boble mere kraftigt, rør kun ved behov.
-
Trin 5 - Kog Spaghetti: Tilsæt spaghetti til det kogende vand og rør. Når den er al dente, held vandet fra (men gem noget til senere).
-
Trin 6 - Mix: Skub kødbollerne til den ene side af panden og rør i saucen. Smag til med salt/peber. Smid laurbærbladene væk. Bland cirka halvdelen af saucen med den drænede spaghetti i gryden, tilsæt en smule af det bevarede pasta vand hvis det er nødvendigt for en mere saftig konsistens.
-
Trin 7 - Server: Fordel spaghetti, top med kødbollerne og den resterende sauce. Drys med den resterende Parmesan og persille.
Fotos:



Kommentarer ( 0 )
Tilbage til Opskrifter