Chipotle pulled chicken

Chipotle pulled chicken

Chipotle-pulled kylling

En saftig, krydret og alsidig ret, perfekt til tacos, tostadas, enchiladas – eller bare som den er. Nem at lave og fyldt med smag.

Ingredienser

4 kyllingebryst (uden skind og ben)
1 tsk. chipotle krydderi
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget paprika
3 chipotle chili i adobosauce
1 dåse tomatpuré (170g)
5 dl kyllingeboulion (alternativt grøntsags)
Salt & peber efter smag

Trin

  1. Forvarm ovnen til 175°C (varmluft: 160°C).

  2. Læg kyllingebrysterne i en stor ovnfast gryde (f.eks. støbejernsgryde). Drys krydderier over og fordel skåret chipotle chili ovenpå.

  3. Rør tomatpuré, kyllingebouillon og vand sammen i et målebæger og hæld blandingen over kyllingen.

  4. Dæk gryden til og bag i ovnen i 1½ time, eller til kyllingen er gennemstegt (mindst 74°C i kernetemperatur) og let kan trækkes fra hinanden med to gafler.

  5. Træk kyllingen fra hinanden med gafler, vend den sammen med saucen og server.

Serveringsforslag

  • Tacos eller tostadas

  • Fyldte bagte kartofler

  • Burritos eller enchiladas

  • Salat bowls

Tips

  • Kan også tilberedes i slow cooker: 4 timer på høj eller 6-8 timer på lav.

  • Velegnet til fryseren 

Kommentarer ( 0 )

Efterlad en kommentar