
Chipotle-pulled kylling
En saftig, krydret og alsidig ret, perfekt til tacos, tostadas, enchiladas – eller bare som den er. Nem at lave og fyldt med smag.
Ingredienser
4 kyllingebryst (uden skind og ben)
1 tsk. chipotle krydderi
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget paprika
3 chipotle chili i adobosauce
1 dåse tomatpuré (170g)
5 dl kyllingeboulion (alternativt grøntsags)
Salt & peber efter smag
Trin
-
Forvarm ovnen til 175°C (varmluft: 160°C).
-
Læg kyllingebrysterne i en stor ovnfast gryde (f.eks. støbejernsgryde). Drys krydderier over og fordel skåret chipotle chili ovenpå.
-
Rør tomatpuré, kyllingebouillon og vand sammen i et målebæger og hæld blandingen over kyllingen.
-
Dæk gryden til og bag i ovnen i 1½ time, eller til kyllingen er gennemstegt (mindst 74°C i kernetemperatur) og let kan trækkes fra hinanden med to gafler.
-
Træk kyllingen fra hinanden med gafler, vend den sammen med saucen og server.
Serveringsforslag
-
Tacos eller tostadas
-
Fyldte bagte kartofler
-
Burritos eller enchiladas
-
Salat bowls
Tips
-
Kan også tilberedes i slow cooker: 4 timer på høj eller 6-8 timer på lav.
-
Velegnet til fryseren
Kommentarer ( 0 )
Tilbage til Opskrifter